Tips voor Kopers

Bij ebuydushi.com willen we graag dat je succesvol, plezierig en veilig kunt handelen.

Gelukkig hebben de meeste (ver)kopers op Websitenaam goede bedoelingen. Maar helaas zijn er enkele mensen die proberen om misbruik te maken van je vertrouwen. Oplichting wordt door Websitenaam met alle mogelijke inzet bestreden. Wij zetten daarom graag een paar tips voor je op een rij:

Veiligheid begint bij je eigen computer

Update het besturingssysteem van je computer met de nieuwste updates. Update ook je webbrowser naar de nieuwste versie en zorg voor een goede beveiliging.

Beveiligde WiFi-verbinding

Gebruik geen onbeveiligde wifi-verbindingen, zoals in het openbare of een andere gedeelde computer of toestel. Je weet nooit of zo’n WiFi goed beveiligd is.

Beveiligde verbinding

Begint het webadres in de browserbalk met ‘https://’. In dat geval is de internetverbinding beveiligd en afgeschermd voor onbevoegden.

Zoek naar ervaringen

Weet je niet of een verkoper betrouwbaar is? Bekijk altijd wat de ervaringen van andere kopers met de koper of dienstverlener zijn.

Druk de betaalpagina af

Zijn jullie in oversteming gekomen en komt tot transactie? Maak bij twijfel een afdruk van de betaalpagina en controleer je bij- en afschrijvingen via internetbankieren, mobiel bankieren of afschriften. Is de afrekening niet in orde, neem dan direct contact op met de verkoper. Soms kun je het geld ook terugkrijgen via de creditcardmaatschappij (chargebackregeling) of aankoopbescherming (PayPal).

Op eigen eiland kopen of daarbuiten? Vraag volledige gegevens!

Wanneer je iets wil kopen check eerst de verkoper bijvoorbeeld ook via Google, social media. Echter kunt u ook de volledige verkoper gegevens opvragen

Te lage prijs?

Wees alert bij extreem lage prijzen. Als een adverteerder dure producten aanbiedt als Mp3-spelers, laptops, mobiele telefoons, digitale camera’s, plasma tv’s en spelcomputers, wees dan extra voorzichtig.Wanneer de adverteerder bovenstaande producten in grote aantallen tegelijkertijd aanbiedt, kan dit wijzen op een oplichter of het gaat om gestolen goederen.

Extra informatie over het artikel

Vraag om exacte eigenschappen van het artikel, bijvoorbeeld over eventuele tekortkomingen van het artikel, de herkomst van het artikel en de aanwezigheid van een aankoopbewijs en bewaar alle informatie. Bewaar ook het eventuele e-mailcontact, de betalingsbewijzen en een kopie van de advertentie (inclusief foto’s). Als er dan iets misgaat, sta je juridisch sterker.

Meer advertentie van de adverteerder

Bekijk op ebuydushi.com ook de andere advertenties van de verkoper. Biedt de verkoper veel gewilde artikelen aan tegen (te) lage prijzen, wees dan extra alert. Kijk ook of eigen gemaakte foto’s en teksten worden gebruikt of alleen foto’s en teksten (zoals productspecificaties) die van internet zijn gekopieerd.

Beweert de verkoper een bedrijf te zijn?

Controleer dit via de Kamer van Koophandel.

Haal je producten persoonlijk op

Indien mogelijk haal je producten personelijk op. Dan kun je met eigen ogen zien of het product aan je verwachtingen voldoet. Spreek nooit af op een afgelegen plek en neem geen grote sommen geld mee.

Pas op met betalingen via Western Union.

Bij deze bank kunnen mensen anoniem geld opnemen. Verkopers die de betaling via Western Union willen laten verlopen, zijn vaak minder betrouwbaar.

Versturen met Track en Tracé

Laat je product met de Track en Trace opsturen en volgt de status van uw zending.